Ja bih to ovako postavio, svi mi ovo radimo radi svog užitka, a kako ćemo do toga doći je vrlo individualno. Kolega Gaban daje taj dodatni bakšiš jer se on sam bolje radi toga osjeća i očekuje bolju uslugu, vjerujem na temelju dosadašnjeg iskustva. Sama ta činjenica će mu povećati lučenje dopamina, što će mu povećati užitak...dakle, na neki način je sam sebe nagradio na taj način. Ja naprimjer imam neke druge rituale, meni tu razinu dopamina povećava dopisivanje prije samog susreta, pogotovo ako traje nekoliko dana. Neki su tu na forumu pisali kako se nikada ne ljube i/ili ne ližu pičku, a netko drugi možda bez toga ne bi mogao postići erekciju....svi smo mi drugačiji i svi imamo neki svoj način kako najlakše doći do onoga što tažimo u ovo sportu.
Tvoj kolega Gaban ( to jest ja

) je malo specifično ljudsko biće . Po prirodi je nasmijan ,voli zajebanciju , izuzetno je radoznao , voli svoje slobodne vrijeme i naspram svega zabavu. Svojom voljom se nije oženio, nema nikog da mu zvecka po glavi , nikom nije dužan ništa para, nema druge poroke sem ovoga sporta. Zbog toga je vazda naspavan , dobro raspoložen , nasmijan što se vidi po njemu i na šta mu ljudi često davaju pozitivne komplimente. Takođe ima poštovanje za ostale pogotovo starije , a kurve ne tretira kao objekte nego kao ljudska bića koja je većinom neka muka natjerala na ovo.
Za mene ovaj sport nije samo obično pražnjenje jaja nego jedna hajdemo reći " AVANTURA " . Ta avantura počinje od činjenice da ne živim u Dubrovniku nego samo radim dole tako da i ne poznajem grad baš najbolje. Volim šetnje tako da mi odlazak na kurve dava priliku da šetnjom bolje upoznam grad koji mi se inače sviđa. Prolazim kroz svakakve ulice i sokake koje ne znam ni da postoje i volim taj dio sporta.
Drugi dio je odlazak u nepoznato. Volim onaj osjećaj neizvjesnosti kod ovog sporta. Počev od same zgrade od koje ulazim i pronalaska apartmana da po same osobe. Nikad ne znaš ko će ti otvoriti vrata , neka ljepotica ili neki kastig , koliko su slike isfotošopirane , dali je to uopšte ona , kakva je usluga , kakav joj je pristup i karakter. Dosta nepoznatih faktora čine to sve ubudljivim.
Treći dio avanture je sam sex. Tu ne treba ništa objašnjavat to je vrhunac i krajnji cilj avanture .
Onda četvrti dio je malo upoznavanje nakon sexa, neke osnovne stvari , gdje ko živi , koga ima od članova porodice , kakve hobije ima , neke planove za budućnost. Tako neke normalne stvari , nema tu ništa strašno , ne znamo jedno drugom ni ime ni prezime ništa loše ne može proizać iz toga da se malo bolje upoznamo. Kad smo mogli djelit postelju zajedno i vidjet jedno drugo potpuno goli , otkrivanje nekih osnovnih stvari koje uopšte nisu za kriti ne izgleda tako strašno , bar meni ( razumijem vas oženjene koji ne možete učestvovat u ovome dijelu avanture )
Onda nakon svega toga ta avantura čini odličnu temu u malom odbranom društvu najboljih prijatelja i kolega sa posla koji su ujedno kolege i u ovom sportu. Hvaljenje , preporuka , podjela iskustava ili čisto hranjenje ega s time što možeš da se hvališ kako dobru pičku si jebo.
Zabavan je ovo sport , skup pa ga čovjek ne može upražnjavat često tako da ne može doći do zasićenja. Ima tu pobjeda i poraza ( ne valje usluga , uvali ti agencija drugu , fake profil ) kao i u svakom sportu ali i poraze treba podnijet sportski jer i to je dio sporta ili po mome dio avanture.
To je ono zašto ja volim ovaj sport i što me izgleda čini drukčijim od ostalih. Moj život , moje pare , moj način zabave .